© Foto:

Geschiedenis

 

Fotogroep Nadir is opgericht eind 1976 door een aantal leden van Fotogroep Obscura. De vereniging is sinds zijn ontstaan aangesloten geweest bij een overkoepelende organisatie, nu de Nederlandse Fotobond. De doelstelling is sinds 1976 niet veranderd, namelijk dat de leden op de clubavonden en tegenwoordig via het webforum, elkaar adviseren, fotowerk bespreken en beoordelen.Ook worden er technieken uitgewisseld betreffende fotografische technieken en digitale fotobewerking. Nog niet zo lang geleden vond dit plaats in de Doka. Een aantal leden kent deze alleen nog van de verhalen.

Om de vereniging overzichtelijk en bestuurbaar te houden, ieder de aandacht te kunnen geven die nodig is en gemakkelijk veranderingen en ideeën uit te voeren hebben we een maximum aantal van 25 leden vastgesteld.

De Fotogroep  heeft sinds het ontstaan een eigenzinnige reputatie gehad maar kreeg goede recensies bij de tentoonstellingen die in het verleden gehouden zijn in diverse locaties in Bergen op Zoom, Dinteloord, Goirle,  Made en zelfs Den Haag. Ook heeft de Fotogroep alle fotografie verzorgd voor het gemeentelijk infoblad Postbus 35. Verder is een tentoonstelling georganiseerd in het Golden Tulip hotel in samenwerking met de Stichting Jumelage over Oudenaarde.

De huidige activiteiten van de enthousiaste leden zijn: het vrije werk, het uitvoeren van creatieve doe-avonden, het fotograferen van een thema, het maken van excursies, het bezoeken van fototentoonstellingen en het maken van gezamenlijke fotoreizen naar het buitenland zoals Italië, Frankrijk en Spanje. De hoofdzaak is: met enthousiasme kwalitatief goede en aansprekende foto’s te maken.

Waarom destijds voor de naam Nadir is gekozen is tot nu toe onbekend, maar we gebruiken hem met trots. De naam is afkomstig uit het Arabisch en betekent ‘voetpunt’, het punt aan de hemelbol dat loodrecht onder onze voeten ligt, tegenover het Zenith. In wezen is dat ook de ruimte die wij als groep fotograferen. De een blijft wat dichter bij huis en de ander zoekt zijn inspiratie verderop.

Nadir

Inloggen voor leden

 

Leden kunnen hier inloggen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggen

Volg ons

 

U kunt Nadir ook volgen via: