© Foto: Piet van den Boom © Foto: Piet van den Boom

NADIR ontwikkelt nieuwe Expopanelen

 

De vaste bezoekers van de exposities van NADIR kent ze vast wel: de bouwhekken waaraan wij onze fotolijsten met foto's hangen. Al vele jaren een bekend beeld bij de jaarlijkse expositie. Hoewel de bouwhekken an sich voor een mooi transparant decor zorgen leveren ze ook een aantal uitdagingen op. Zo zijn de hekken door het gebruik in de bouw soms aardig krom waardoor foto's en lijsten soms heel lastig recht zijn op te hangen. Het voornaamste probleem is echter dat creativiteit in het ophangen en tentoonstellen van de foto's erg beperkt is. Er kan alleen gebruik worden gemaakt van de standaard clublijsten die dan ook nog eens alleen verticaal moeten worden opgehangen omdat ze persé met de achterzijden tegen elkaar moeten hangen. Dit voorkomt dat je als bezoeker aan de ene kant van het hek tegen de achterkant van de lijst van een ander hek aan kijkt. 

Bouwhekken tijdens de expositie
Het aanzicht van de expositie met de bouwhekken

Omdat de aanschaf van nieuwe panelen helaas niet past binnen het budget van NAIDR is er dit jaar gekeken naar andere alternatieven. Eén van deze alternatieven betrof het zelf maken van de panelen waardoor de kosten binnen de perken konden blijven. Met de opdracht om de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken en op basis daarvan een prototype te ontwikkelen is een clubje handige leden aan de slag gegaan. Deze opdracht is niet licht opgevat en de resultaten hiervan zouden niet misstaan in een professionele organisatie. We zijn als NADIR dan ook erg trots op het resultaat en staan te popelen om dit aan onze trouwe schare bezoekers tijdens de volgende expositie te kunnen tonen. Noteert u alvast in uw agenda: op 9 en 10 september doen wij weer mee met Kunsten in de Monumenten in Bergen op Zoom. Meer info volgt tzt.

Hoewel het eerste prototype inmiddels is gebouwd en er ondertussen door een groot deel van de NADIR leden hard wordt gewerkt aan de definitieve set panelen houden we de foto's van de definitieve borden nog even een verassing. Wel willen we graag de volgende artist impressions met jullie delen zoals deze gebruikt zijn tijdens het ontwerp en bouw van het prototype. Binnenkort dus meer nieuws en mogelijk ook al wat foto's van de bouw, houd onze website dus in de gaten!

 

Inloggen voor leden

 

Leden kunnen hier inloggen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggen

Volg ons

 

U kunt Nadir ook volgen via: