© Foto: Rudy Jansen © Foto: Rudy Jansen

Nadir Lid behaalt 4e plaats in Brabantse Amateurkunst Verkiezing 2014

 

Afgelopen vrijdag is in de Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur de winnaar bekendgemaakt van de Brabantse Amateurkunst Verkiezing 2014. Hierbij heeft Nadir lid Rudy Jansen van de in totaal 208 deelnemers een prachtige 4e plek weten te behalen met zijn inzending ‘Black & White’. Voor geïnteresseerden van Nadir is dit een bekende foto aangezien deze reeds eerder dienst deed als eyecatcher voor de jaarlijkse expositie van onze fotogroep.

Het thema voor de verkiezing dit jaar was ‘Tegenstellingen’. Iedereen uit de provincie Noord-Brabant die in zijn vrije tijd beeldend werk maakt kon meedoen. Schilders, tekenaars, beeldhouwers, textielwerkers, fotografen, keramisten, computerkunstenaars waren allemaal welkom.

Over de inzending van Rudy had de jury het volgende te melden:

Eenvoudig maar bijzonder sterk beeld, dankzij de krachtige vorm van de con-tour. De focus zit op de rode lippen die precies in het centrum van de foto te vinden zijn. Zoals de naam 'Black & White' duidelijk maakt, is het thema ‘tegenstellingen’ terug te vinden in het zwart-wit gebruik, waarbij één enkel element van de foto wel kleur heeft gekregen. Op deze wijze krijgt kleur een enorme impact. De jury is vooral onder de indruk van het contrast tussen de vlakke en ruimtelijke vormen en de compositie waarbij een duidelijke tweedeling van een diagonale beeld-as over het vlak is aangebracht.

 Het volledige juryrapport is hier te lezen en voor meer informatie over deze verkiezing gaat u naar de website http://www.amateurkunstprijs.nl 

 

Inloggen voor leden

 

Leden kunnen hier inloggen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggen

Volg ons

 

U kunt Nadir ook volgen via: