© Foto: Willem Jongeneelen © Foto: Willem Jongeneelen

Veel belangstelling voor foto’s junior fotowedstrijd

 

Proef Ons. Dat was de toepasselijke naam van de expositie van Fotogroep Nadir die op 1 en 2 juni in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd te zien was. Tijdens het culinair festijn ProefMei in de binnenstad van Bergen op Zoom konden belangstellenden gratis naar binnen lopen om foto's te bewonderen. Zowel van de leden van de fotogroep zelf als die van de deelnemers van de junior fotowedstrijd. Deze competitie is met steun van het Stadlander Buurtcultuurfonds tot stand gekomen.

Wethouder Ad van der Wegen opende op zaterdag samen met een aantal jonge deelnemers van de wedstrijd het deel van de tentoonstelling waar de foto's van de junioren hingen. Nadat de wethouder zijn bewondering uitgesproken had voor zowel het initiatief als het resultaat van wedstrijd en expositie, knipten ze samen het gele lint door. Aan de junior fotowedstrijd deden een groot aantal jongeren, schoolgaand of woonachtig in de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht, Tholen, Steenbergen en Roosendaal, mee. Het thema van hun inzendingen paste ook goed bij het weekend: eten. Bezoekers konden door middel van het aankruisen van een naam op een formulier aangeven wie ze in de drie leeftijdscategorieën het beste vonden. Er zijn maar liefst 902 stemmen uitgebracht!

Een van de kanshebbers in zijn categorie is de 8-jarige Tijs Goossens uit Bergen op Zoom. Hij werd door zijn moeder op de wedstrijd gewezen. "Op de foto is een door mijn mama zelf gebakken koekje te zien. Er was al een hap uit genomen en toen leek het net of de krokodil dat gedaan heeft. De foto heb ik met mama's camera gemaakt. Zij maakt zelf ook graag foto's. Van de koek met krokodil maakte ik er een stuk of tien. De mooiste daarvan heb ik gekozen en voor de wedstrijd ingestuurd."

De foto van Thijs is samen met die van de andere 25 geselecteerde deelnemers tot en met 22 juni te zien in de bibliotheek van Bergen op Zoom. Op 22 juni om 11.00 uur is op dezelfde locatie de prijsuitreiking waar de winnaars van de diverse leeftijdsgroepen en publieksprijzen bekend wordt gemaakt. De prijzen worden uitgereikt door de heer Meijer, directeur van het Centrum in de Kunsten (CKB) te Bergen op Zoom. U bent hierbij van harte welkom!

Artikel en foto: Willem Jongeneelen (in opdracht van het Stadlander Buurtcultuurfonds)

 

De fotowedstrijd is mede mogelijk gemaakt door:

 Stadlander Pixum

 (www.pixum.nl) is een van de grootste aanbieders van online fotoservices in Europa. Pixum drukt en belicht uitsluitend op hoogwaardige materialen en gebruikt de modernste en milieuvriendelijkste technologieën

Fotogallerij

 
tag: kfw2013
 

Inloggen voor leden

 

Leden kunnen hier inloggen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggen

Volg ons

 

U kunt Nadir ook volgen via: