© Foto:

Prijsuitreiking kinderfotowedstrijd 2013

 

Dit jaar werd de jaarlijkse expositie van fotogroep Nadir vergezeld door de 3de editie van de juniorfotowedstrijd mede mogelijk gemaakt door het Stadlander Buurtcultuurfonds en Pixum.nl. Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar werden uitgenodigd om een foto in te zenden rond het thema ‘Eten’.

Dit heeft mede geleid tot 26 inzendingen. Dat de kinderexpositie zich mocht verheugen in een warme belangstelling van het publiek, bleek wel uit de 902 stemmen die werden uitgebracht voor de verkiezing van de 3 publieksprijzen.

De vakjury (Harry Swinkels, Albert Joosen en Nick Franken) had heel wat tijd nodig om alle foto’s te beoordelen. Maar inmiddels zit die klus er op en op 22 juni jl. werden de trotse prijswinnaars van de diverse leeftijdscategorieën in de bibliotheek in Bergen op Zoom in het zonnetje gezet. Zij hebben hun prijs uit handen van de directeur van het Centrum van de Kunsten, Cees Meijer, ontvangen.

Allereerst waren daar de publieksprijzen. In de jongste categorie gingen de meeste stemmen van het publiek uit naar Tijs Goossens (8 jaar). Laura Donschot (12 jaar) ging aan de haal met de publieksprijs in de categorie 10-13 jaar en in de groep boven de 13 jaar was de foto van Aday Doorenbos ( 14 jaar) de publiekswinnaar. Een opsteker voor deze jonge fotografen, en een flinke stimulans om verder te gaan met deze mooie hobby!

De vakjury mocht in elke leeftijdscategorie 3 prijzen uitdelen. In de eerste categorie (5-9 jaar) ging de eerste prijs naar Tijs Goossens (8 jaar), Fenne Goossens (6 jaar) tekende voor de 2de prijs en Isa Goossens ( 9 jaar) ging met de 3de prijs aan de haal.

In de leeftijdsgroep van 10-13 jaar ging Mirthe de Graaff (11 jaar) met de hoofdprijs aan de haal, de 2deplaats in deze groep was voor Laura Donschot ( 12 jaar) en Niels Priem ( 13 jaar) kreeg van de jury de derde prijs.

In de groep vanaf 13 jaar viel Germain Gabriëls (14 jaar) de prijzen. Hij won de eerste prijs. De foto van Aday Doorenbos ( 14 jaar) was goed voor een 2de prijs en Kevin Sijbrands (15 jaar) kreeg de 3de prijs toegewezen.

Niemand ging met lege handen naar huis want alle deelnemers kregen een prachtige oorkonde, de ingelijste foto en een bon voor korting op een fotoboek mee. In onze ogen zijn het namelijk allemaal winnaars!

Tijdens de open lesweek van 19 t/m 24 augustus 2013 zijn de winnende foto's tentoongesteld bij het Centrum van de Kunsten te Bergen op Zoom, iedereen is hier van harte welkom!

Fotogroep Nadir bedankt alle kinderen die meegedaan hebben aan de fotowedstrijd en feliciteert de winnaars van harte. We hopen dat iedereen weer gemerkt heeft hoe leuk het is om er met de camera op uit te trekken en dat we nog vaak van jullie mogen horen - en zien!

De kinderfotowedstrijd is mede mogelijk gemaakt door:

  

Pixum.nl  heeft leuke prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars: dibond afdrukken en allerlei leuke fotocadeau's zoals speelkaarten, t-shirt, knuffel etc. En alle deelnemers hebben een leuke attentie mogen ontvangen in de vorm van een waardebon voor € 10,00 korting op een fotoboek.

Bekijk hieronder alle foto's van de prijsuitreiking

Fotogallerij

 
tag: uitkfw2013
 

Inloggen voor leden

 

Leden kunnen hier inloggen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggen

Volg ons

 

U kunt Nadir ook volgen via: