Juniorfotowedstrijd nadert ontknoping

 

t20bergse20vmbo20klein-2[1].jpgArtikel: Willem Jongeneelen in opdracht van het Stadlander Buurtcultuurfonds

Na een brainstormsessie en een leerzame workshop met een beroepsfotograaf was het aan de leerlingen van 't Bergse VMBO om in daden om te zetten wat de creatieve geest had verzonnen.

Onder leiding van Peter Franssen, leraar beeldende vorming, doen de leerlingen van zijn twee brugklassen mee aan de door Fotogroep Nadir, met steun van het Stadlander Buurtcultuurfonds, georganiseerde fotowedstrijd voor de jeugd.

Om beslagen ten ijs te komen worden de plannen eerst op papier uitgewerkt of geprepareerd. De leerlingen hebben opvallend veel op met snacks en snoep. Het zijn twee onderwerpkeuzen waar de brugklassers bij het horen van het thema van de fotowedstrijd, 'eten', blijkbaar als eerste aan denken. Sommige leerlingen vertrekken met camera de stad in richting een restaurant, een andere leerling vormt met bestek de letters van het woord 'eten' en weer een ander tovert met kleurstoffen en propjes papier een apart soepje in elkaar.

Daniëlla heeft iets met snoepjes bedacht. Net als in het sprookje van Hans en Grietje creëert zijn een huisje van snoepgoed om te fotograferen. Hoe verder de les vordert, hoe meer je aan de uitdrukking 'knibbel knabbel knuisje...' moet denken. Het resultaat is kleurrijk en ziet er lekker uit. Daniëlla: ,,Het is alleen jammer dat de snoep door de lijm aan de achterkant niet meer op te eten is."

Haar foto is een van de bijdragen van de leerlingen van 't Bergse VMBO die mee gaat dingen naar een plekje op de expositie die de jury van fotogroep Nadir op 1 en 2 juni, tijdens het evenement Proefmei, inricht in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. Later zijn de foto's tussen 10 en 22 juni te zien in de bibliotheek van Bergen op Zoom. Daar zullen ook de uiteindelijke winnaars in de diverse leeftijdsgroepen bekend worden gemaakt.

 

Inloggen voor leden

 

Leden kunnen hier inloggen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggen

Volg ons

 

U kunt Nadir ook volgen via: